Stat Counter

Saturday, April 28, 2012

i-phone 3 vs Sony Ericsson K660i

Salam...

Sekali lagi saya nak cerita tentang kejakunan saya di era moden ini. Ok..saya ngaku saya jakun..So???Benda-benda yang melibatkan teknologi sangat la buat wa ni jakun..[eh, pekehal jadi wa plak tu. kecelaruan identiti betul..!!]

[nk bahasakan diri wa jugak!!alang-alang entry sengal]


Ok..nak citer sal wa ni sangat jakun dengan benda-benda teknologi. Bila orang lain dok kecoh dengan gajet-gajet canggih tahap petala patplohtujuhpoinnambelas, wa still lagi kat takuk lama. The reson why???
1st wa tak mampu nk memiliki gajet canggeh manggeh,
2nd wa tak reti nak guna
3rd wa tak minat sangat

Ok,..wa guna wa punya Mr.Sony K660i sejak wa diploma lagi. Ada nilai kenangan disitu. So, benda bila dah lama ni, banyak la pulak cekadak(errr.. cekadak ke cekodok??). sekarang da 5,986765 kali dah Mr. Soni tuh rosak.
Latest punya kerosakan ialah bateri. Huh!!!!Sengal kau Mr. Soni..Saje nk main jahat dengan wa la ni??
Ok fine!gempur perang sama soni.





Wednesday, April 25, 2012

Saya anti Robot Photostat etc


Salam guys!!!!..


Sangat tak boleh nak blah dengan tajuk ini..Tapi hakikat memang begitu la..

Tak tahu la kenapa saya ini sanga jakun dan mendendami robot tersebut [mesin fotostat, printer dan scanner including fax machine]

Dah berapa kali dah try, tapi benda tu still memusuhi saya yang kudus ini. ‘,’..

Semalam, banyak gila kot saya memerlukan penggunaa mesin robot itu. Ha amek kau, berapa banyak tonner kau habes..hahha(gelak syaito yang direjam). Print je salah.
Keluar ha amek kau size A3..

Pastu nak kena scan document pulak. Ok. Dah 10 kali dah guna tak jugak pandai. At last mintak tolong orang jugak.. ye la, scan A4, jadi A3. Aiyaa..

Dengan lafaz Bismillah pergi lagi kat robot tu nak fax kat customer. Yang ni sanagt tak bulih blah. Tiba-tiba datang suara ajaib kat mesin robot tu cakap “ Ini nombor fon ma, bukan fax’…Aiseyman, malu tebal 150mm thick hardcore.

Sejak kejadian itu, saya pun melancarkan perang buat beliau si robot.
Aduh, sampai bila la nak pandai ni.

Tuesday, April 24, 2012

Aku muka retis

Salam,

Ok..saya memang retis pun..hahah...kenapa saya perasan saya retis???
hahhaha..

setelah 71415.95454 kali saya  buat observation, saya dapati orang-orang baru nak kenal dengan saya mesti cakap camni "Eh, macam pernah nampak la"

Ok jom flash back..
Masa kat PLKN dulu..masa nak kenal-kenal dengan cikgu ataupun jurulatih (bukan juruletih), ada sorang cikgu tu Cikgu Saleha. Bila saya bagitahu nama saya Rosmanieyra Hamzah, asal Pasir Puteh Kelantan dia terus cakapa, “Eh, macam familiar je muka awak ni..awak ada kakak tak yang tinggal kat Kedah ni?”

Ok..kedua masa kat UiTM Perak.Minggu orientasi..
Pukul 5 pagi dah kena kejut bangun. Berebut bilik air. [ni bukan cerita…hahah] ada akkak exco disiplin tu cakap camni.. “Ha, awak yang muka macam adik ipar saya tu, jangan nak melenggang je. Lari sikit” [wat der……muka adik ipar la pulak..

  Pastu mase kat UiTM Shah Alam (yee..saya produk UiTM..Destini Anak Bangsa..UiTM di HAtiku)

My lecturer pulak cakap “ Eira, saya pernah tengok la awak sebelum ni. Tapi saya lupa. Awak pernah jaga exam ea dulu kat sini??”

“Cik, saya 1st time datang sini cik..cik salah orang kot”, peace…heheh
PAstu kat tempat kerja lama dulu, senior QS situ pun cakap macam pernah jumpa muka macam saya.
“Eira, awak ada kakak ea sebaya saya?”
“Err takde la”

Pastu kat tempat baru ni pun macam tu jugak..
“Eh, kau ada kakak tak umur 3 belajar kat Perak?”
“Tak de la”

Dan yang paling latest

“Eh, muka awak macam Park Shin Hye”

Ok tipu..
ini saya
mana saya..

Compare kan saya..hehheh

Bye..


Tuesday, April 17, 2012

Photoshoot and Brand Pakaian

Salam..Eira di sini...

Merujuk kepada tajuk di atas, hari ini saya akan membincangkan tentang gegirls-gegirls (ramai betul tu,,,dah la kata ganda, siap ada S lagi) yang menjadikan diri mereka model untuk diri sendiri..

Ish tak best nya taip entry skema..ok tukar format..


Ehem ehem ehem...

kisahnya macam ni..perasan tak sekarang ni kalu mereka amik gambar the posted kat blog atau facebook, kat bawak gambarto mesti dok tulis brand baju, kasut, tudung, seluar, skirt (pakaian) mereka.. sometimes siap dengan harga sekali..

erm, pentingkah semua tu...nak cakap mereka ini mewah kah bulih pakai barang-barang branded ni...
contohnya macam ni....


eh, jangan takut, contoh takdekena mengena ngan yang hidup atau meninggal dunia...


shawl by hijiba
innershawl by hijiba
blouse by gucca
skirt by topkedai
shoes by jinni thuu
p/s: sila abaikan beritni sepiah tu..

jenama nak yang best je kan..tak letak pulak kalu beli kat pasar malam..kalau nak show off sangat, letak je beli kat bundel pon...orang tak kesah...kalu kita nk berfesyen ni, tak semestinya kita kena pakai yang branded je, asal panday mix and match dan berani, mesti cun punya..yang penting is cara kita bawak diri..

ade tak yang berani macam I ni agak-agak~..

inner tudung by bazar kat UiTM
shawl by pasar pagi puchong prima
cardigan by jusco sale 50 % harga asal RM 20..(kira sendiri la)
tshirt by pasar malam wakaf che yeh
jeans by LOIS less 70% kt kB mall (harga asal RM89.90 : incik anik ckp brand org tua)
selipar by pinjam hak kembar..

bila dijumlahkan, tak sampai 69 hengget je..jimat..

(haruslah...memang xcantik pom pesen aku tu..bhahahahah)


ok..apabila baca habis entry ni, sebenrnya takde pape pun aku nak cakap..orang kata entry tanpa content..hahahhaha....

ok bye..

Monday, April 9, 2012

Elia Komen Blog Aku Kah!!!!

ok fine!!! Saya sangat jakun ok...
ok memang saya excited sesangat sebab Elia (Jejari Runcing) sudi menkomen blog cabut saya ini...

1st, saya tengok kat emel yahoo elia komen...haaaa!!!!!!!!!!excited..terus laju-laju buka blog nak tengok...
and then, taraaaaaaaaaa....

 Nampak tak tu..cik elia komen..hahahahha..biasa lah kan, blogsaya ni bukan ramai pun nak komen...yang pengomen tegar Cik Teh Fatihah je la...ayork!!!!!


http://www.blogger.com/comment.g?blogID=363603432479685836&postID=6879837498146756235&isPopup=true


To, Elia, thank sebab sudi singgah n komen...



peace bebeh...!!!

Cara Nak Jadi Stalker

Aku buat tajuk tu sebagai keyword senang orang nak sampai kat belog aku. :P Sebenarnya aku nak cerita tentang stalker. Stalke...