Tuesday, May 15, 2012

Sya berani pada mulanya........akhirnya berani jugak!!!

Last week I went to the UTM for Anik's convocation.. [pekehal start dah speaking London ni??]

hahah..ekceli, saja nak cerita disebalik convo di mana Anik berada dalam barisan dan duduk bersama kawan kawan dia yang lain, aku.........................................

huh...suspended ceiling ni....

aku berada dalam dewan tu jugak hasil incik anik mencari pass masuk. ye la, satu student buleh bawak 2 tetamu je, and opkos la anik bagi ma and ayah dia masuk.  aku dapat masuk jugak walaupun lambat sikit lepas ma and ayah dia masuk. tapi still dekat je aku duduk ng parents dia..belakang sikit je..

ok...nak dijadikan cerita, sebelah tempat duduk aku tu, kosong..so aku bajet la ada manusia yang ohsem will sit there..

pastu datang seorang wanita jelita..perghhhh jelita tu..JELITA..sekali lagi JELITA tanye kat kau lebih kurang cemni 

" May I sit here??"

alamak...dia cakap omputih..gerun wei..ape nak kena jawab ni??
ok??sure??boleh???can???aduh..

lastly aku angguk je...

pastu dia duduk..aku dah gelabah dah ni...buatnye si cantik jelita nak speaking ngan aku, mahunye aku nganga..

tapi disebabkan oleh aku ni kan berani, aku pun tanye la...

"You came here for......................????"

ayat tergantung tuh cz aku tak tahu perkataan yang sesuai.. and jawapan opkos la nak tengok convo kan??ape punya soalan daa...

pastu dia dah start tanye aku dah...aku jawab lambat lambat..ye la, nak kena jugak susun vocab, grammar..kalau tak mahu nye nganga budak tuh tak paham..

pastu dia introduce la dia punye nama..

SOOTHEH..she's from IRAN..

ok..aku punya expectation ialah DIA PUN MESTI TAK PANDAI ENGLISH MACAM AKU JUGAK...

tapi aku silap..

sebab,,bila dah lama punya sembang tuh, aku tanya la dia keje kat Malaysia  ni ke ???
then dia jawab la "No..I'm study here"

aku senyum la sebab manik manik cuak dah try nak jatuh ni..sebab study mesti tahu English kan???
aku tanya course ape..
dia jawab TESL..

what?????????????? TESL????

kali ni memang mampus aku....lepas je di cakap TESL aku terus diam..dah tak berani dah nak cakap..

tapi bila lama tu, dia dok tanya aku lagi...aduii..masa tuh aku nyesal la sebab remah tamah sesangat ngan dia..adoyaipon...


tak pe..aku tetap berani kan diri jawab je even my English is soooooooooooooooooo BROKEN..

pastu kami sembang je macam kenal lama...waklu kau Eira..hahhah..

pengajaran aku dapat ialah..

Dun judge book y its cover..

BE brave!!!

Jangan cepat mengalah..

Silakan ramah ngan sesape saje..

ok...
nah seketul pic aku ngan dia.

me and sootheh, 27yrs old!!!
.

4 comments:

DAIRI SEDETIK LEBIH said...

Hiii!!! Farisha datang melawat blog awak. Nak jemput awak sertai segmen Farisha --> http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2012/05/segmen-blogwalking-follower-diari.html

Mrs | Mr. AniK said...

hhehe...ok..tQ...

Cik Puan Izan❤ said...

salam kenal...sis follow blog ni yer... ^__^

Mrs | Mr. AniK said...

ok sis..heheheh

Stress Dengan Umah Sewa

Salam. Aku sekarang sangat stress dengan owner umah sewa aku. Kronologi. Year 2014 Aku masuk umah tu dan agreed nk sewakan dengan har...