Friday, July 5, 2013

Umur 25 tahun Jerawat

Salam Jumaat guys!!!!.

Sekian lama tidak berbelog baru la terajin kan diri nak menaip.. well before ni bukan tak ada idea, idea berlambak jah mencurah-curah ke ladang gandum..hikhikhik.. tapi malas nak menaip tuh la membuatkan belog mokcik ni bersawang (oloh,,xdop sapo kesoh pong ngan belog mu duhai cik oggy)

hari ni mokcik nok bobey pasal perubahan usio dengan keadaan fizikal wanita..eceh,,stail nk kecek macey pakar pulop..

Gini ceritanya..

p/s: maaf..bahasa rojak kelate and melayu baku.. huhuhu..(kekok booohhhh)

Dulu mokcik mempunyai kulit muka yang gebu , lembut, mulut, licin, tanpa sebarang biji-biji samoado biji jerawat atau segalo aneka bintik putih, hitam kuning mahupun biru kala pebret mokcik :P.. Oleh sebab itu, mokcik tidak memerlukan sebarang penjagaan alat kosmetik untuk muka mokcik yang cantik seperti mokcik nyoho di atas tadi.

zaman remaja orang lain serabut dah dengan jerawat di muka, namun mokcik masih lagi bulih berbangga dengan kembang hidung yang mokcik tiada jerawat. kalau ada extra class untuk preparation SPM , mesti dalam beg masing-masing ada sejenis pencuci muka. biasa zaman remaja dulu, sain-sain mokcik pakat pakai FAIR N LOVELY sebab murah..bajet pelajar sekolah kan.. ataupun sabun susu kambing and sabun betik yang harga RM2 seketul bulih pakai samapai dua bulan..heheh... TAPI!!!!!!!!!!!!!!! mokcik tak perlu pakai apa-apa..

dan kemulusan muka mokcik berpanjangan sehingga lah usia mencecah 24 tahun..

Setelah mokcik menginjak usia 24 tahun, cik jerry (nama manjo jerawat) mula nak berkenalan dengan mokcik. Ok fine!! Salam perkenalan Cik Jerry,!!!

NOW!!! Cik Jerry bertambah akrab dengan mokcik..hampir setiap penjuru dan ruang muka mokcik yang lembut tuh Cik Jerry ziarah.. tapi mujur jenis cik jerry yang xbernanah tu.. <3 font="">

then setelah kakak mokcik serta orang sekeliling mokcik menegur muka mokcik terlalu akrab dengan cik jerry, mokcik pun mencari alternatif untuk memutuskan silaturahim mokcik with cik jerry..

produk cuci muka pertamo mokcik try ialah ANEW beli di AVON tuh.. oh sungguh sedak pakai mugotuh sebab dia macama da biji-biji yang bisa digunakan untuk menyental segala bagai daki terkumpul di muka mokcik.. sempat jugop la habis dua tube ANEW tuh. dan sangat berkesan menghilangkan jerawat, tapi dio buat kulit jadi kering. kulit kering yang telah menyebabkan Pokcik Jeragat nak berkenalan. sorry Pokcik Jeragat,,sayo taknak kawan ngan awak..bukan muhrim :P

pahtu mokcik tukar pulop pakai NIVEA VISAGE.. adeihh.. tu pun habis dua tube jugak, tapi at last Cik Jerry nak kawan balik ngan mokcik.. Mokcik with kembar mokcik pun tukar guna NANO WHITE pulak.. yang tuh memang tak habis sebab muka makin teruk.


So sekarang mokcik baru beli hak baru. GINVERA..hahah..harga RM 8.50,, loni dalam proses mencuba. dan mokcik akan pakai bedak sejuk setiap malam.. tujuan tak tahu untuk apa, tapi mok mokcik cakap bedak sejuk bagus untuk muka..hahahah..so mokcik try la..

aduuh..panjei plop mokcik bobei..hehhe

bye..(penutup tak beradab)

Stress Dengan Umah Sewa

Salam. Aku sekarang sangat stress dengan owner umah sewa aku. Kronologi. Year 2014 Aku masuk umah tu dan agreed nk sewakan dengan har...