Thursday, March 25, 2010

PuTuS

Aku duduk sendirian dikamarku,
menangis kesepian kernamu,
kau tinggalkan aku,
kau cari yg lain,
tergamakmu merobek hatiku.

Tapi setelah kau pegi aku
mendapat lebih baik darimu,
dia hargai aku,
dia sayangi aku
lebih daripadamu,
aku ingin kau tahu betapa ku gembira,
tidak lagi bersamamu,
namun pastinyar nanti kau akan sedari,
yang kau perlu cintaku,
yang kau perlu cintaku,
yang kau perlu cintaku….

lelaki hensome vs lelaki tak hensem

Kalau lelaki handsome pendiam
Perempuan akan cakap:: woow, cool giler...
kalau lelaki tak handsome pendiam
Perempuan akan cakap: eh perasan macam bagus...

kalau lelaki handsome berbuat jahat
Perempuan akan kata: nobody's perfect
kalau lelaki tak handsome berbuat jahat
perempuan akan cakap: memang.... muka pun macam pecah rumah!

kalau lelaki handsome menolong perempuan yg diganggu
perempuan akan cakap: wah.. machonya.. macam hero filem!
kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan kata: entah2 kawan dia...

kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: sepadan sangat...
kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: mesti kena bomoh perempuan tuh!

kalau lelaki handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata: jangan sedih, kan saya ada..
kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata:...(terdiam, tapi telunjuknya
meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok saja luarannya)...

kalau lelaki handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: perasaannya halus...penuh kasih sayang
kalau lelaki tak handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi...

kalau lelaki handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: matching... hebat luar dalam
kalau lelaki tak handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: bang, bosnya mana?...

kalau lelaki handsome tak mau bergambar
perempuan akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya tersebar
kalau lelaki tak handsome tak mau bergambar
perempuan akan kata: tak sanggup melihat hasilnya ya?...

kalau lelaki handsome menuang air ke gelas perempuan
perempuan akan cakap:ini barulah lelaki gentlemen
kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas perempuan
perempuan akan cakap: naluri pembantu, memang begitu....

kalau lelaki handsome bersedih hati
perempuan akan cakap: let me be your shoulder to cry on
kalau lelaki tak handsome bersedih hati
perempuan akan kata: kuat nangis!! lelaki ke bukan ni?

Saturday, March 6, 2010

LOVE

1.To My Friends Who Are - SINGLE
Love is like a butterfly. The more you chase it, the more it eludes
you. But if you just let it fly, it will come to you when you least expect
it. Love can make you happy but often it hurts, but love's only special
when you give it to someone who is really worth it. So take your time and choose the best.


2.To My Friends Who Are - NOT SO SINGLE
Love isn't about becoming somebody else's "perfect person." It's about finding someone who helps you become the best person you can be.


3.To My Friends Who Are - PLAYBOY/GIRL TYPE
Never say "I love you" if you don't care. Never talk about feelings if
they aren't there. Never touch a life if you mean to break a heart.
Never look in the eye when all you do is nothing!


4.To My Friends Who Are - MARRIED
Love is not about "it's your fault", but "I'm sorry." Not "where are
you", but "I'm right here." Not "how could you", but "I understand." Not "I wish you were", but "I'm thankful you are."


5.To My Friends Who Are - ENGAGED
The true measure of compatibility is not the years spent together but
how good you are for each other.


6.To My Friends Who Are - HEARTBROKEN
Heartbreaks last as long as you want and cut as deep as you allow them to go. The challenge is not how to survive heartbreaks but to learn from them .


7.To My Friends Who Are - NAIVE
How to be in love: Fall but don't stumble, be consistent but not too
persistent, share and never be unfair, understand and try not to demand, and get hurt but never keep the pain.

8.To My Friends Who Are - POSSESSIVE
It breaks your heart to see the one you love happy with someone else
but it's more painful to know that the one you love is unhappy with you.


9.To My Friends Who Are - AFRAID TO CONFESS
Love hurts when you break up with someone. It hurts even more when someone breaks up with you. But love hurts the most when the person you Love has no idea how you feel. . .


10.To My Friends Who Are - STILL HOLDING ON
A sad thing about life is when you meet someone and fall in love, only
to find out in the end that it was never meant to be and that you have
wasted years on someone who wasn't worth it. If he/she isn't worth it now he's/She's not going to be worth it a year or 10 years from now. Let go . . .


11.TO ALL MY FRIENDS . . .
My wish for you is a man/women whose love is honest, strong
,mature ,never-changing, uplifting, protective, encouraging,
rewarding and unselfish.

Stress Dengan Umah Sewa

Salam. Aku sekarang sangat stress dengan owner umah sewa aku. Kronologi. Year 2014 Aku masuk umah tu dan agreed nk sewakan dengan har...