Stat Counter

Thursday, June 22, 2017

Hari Raya : Balik Kampung

Salam guys,

Dah nak raya kan? Semua pasti nak balik kampung. time ni la laki bini nak gaduh kan? Ye la masing masing nak raya dngan family .

Macam aku, aku dan suami memang asal Kelantan dan daerah yang sama. Kampung je lain lain. Heheh. TAPI!!!!! Haa. nampak tak tapi tu aku bagi CAPSLOCK. Heheh. Walaupun dari daerah yang sama, kami masih jugak amalkan SISTEM GILIRAN. Ye la, kasi chance masing masing nak beraya dengan mak ayah kan? Masing masing nak imbau kenangan zama kecik kecik dulu. :)

Last year turn aku rumah mak aku on pagi raya. So this year turn umah laki aku. Bagi aku NO BIG DEAL sebab dah suami isteri of course la kena GIVE AND TAKE la. jangan besarkan isu remeh temeh ni.

So last word, SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN.

HATI HATI DI JALAN RAYA :)

Saturday, June 17, 2017

Pilih Tema Baju Raya 2017

Assalamualaium .


Persiapan raya 2017 aku agak kelam kabut as usual la. aku tak tahu la kenapa every year masalah baju raya taksiap menjelma.

Kisah tema baju raya.

Aku laki bini masing masing decide warna masing masing. Aku of course lah biru walaupun last year pun biru. Alasan aku sebab aku tak habis kan lagi tona warna biru tu. heheh. Suami pulak nak merah, Terpengaruh dengan masjlis akikah Beshaal anak Akim and Stacy tu. (walaupun kulit suami tak cerah macam Akim. Sigh !)


While aku browse online shop, aku ternapak satu page jual baju baby and their butik located at Shah Alam section 7. Ok la cun sebab memang aku nak ke Jakel nak beli langsir untuk mak aku.

Then kami pergi Goshbaby nak cari baju #myAiris 1st. Kepala aku memang nak biru je. Laki aku nak merah. Well kita tengok sapa yang menang ye. Heeee.

MAsuk je kedai tu, banyak sangat pilihan dia. Cun la. Aku pakaikan semua baju tergantung kat kedai tu . Aku pilih tona biru. Tapi sayangnya takde size.

Then suami dah senyum, looks like merah will win the competition la kan.

Then try baju merah tangan kembang kembang gitu. Anak aku cakap "adik anak la ni. ebeh" means dia tak nak baju ni. serebh katanya. PAstu aku ckap kat mybaby "Ok now u choose"

PAstu kedek-kedek dia jalan amik peplum in YELLOW color. "Adik nk yang ni abu. Omey" Me lik......err why yellow dik?


Then bagi dia try. Dia dok ulang alik pusing pusing depan cermin. Antik antik. Aku nak tukar dgn color blue tapi she refuse. Adik nak yang ni jugak. Nak jugak.


So ok la, aku follow la tema this year is YELLOW choosed by #MypreciousAiris

Cara Nak Jadi Stalker

Aku buat tajuk tu sebagai keyword senang orang nak sampai kat belog aku. :P Sebenarnya aku nak cerita tentang stalker. Stalke...