Friday, August 22, 2014

Selamat Hari Raya .

Walaupun dah dekat sebulan nak raya, nak jugak aku post gambar raya family aku bertemakan biru.



D.I.Y Pelamin Grey Cream

Tarra. As i said before yang i ols nak buat pelamin sendiri. Da nama pum budget brides kn. Semua wajib jimat dan mengikut budget. Well, aku kan qs.

Bebalik pada pelamin tadi. Aku konon nk semua putih. Tapi mcam pudar pulak,sebab rumah aku cat putih. So aku pun guna kepakaran tak kreatif aku neh pilih warna. And warna yang dipilih ialah grey and cream. My fren cakap, warna berani sb jarang brides nak warna grey.

At first tu pilih and beli kain based on design lain. So beli ngam2 design tu.

Design inspired





So,guna design ni,tak banyak kain diperlukan. So aku beli kain utk tirai, and utk dibuat siling ala arabic lg. Setel la kan?

Tapi, aku neh nak jadikan pelamin aku neh sebagai kenangan dimana aku yang buat from A to Z. So, aku pun gatal tangan design sendiri.

Nak kelabu and krim dgn gbungan bunga biru. Tapi macam tenggelam pulak aku nanti sebab baju aku warna biru. So,aku tukar kepada warna purple.

Sketch dsign



Tapi akses0ri tukar warna purple ok.

Baiklah, pelamin mula dibuat hari raya ketiga. Ye,hari raya ketiga malam tu aku nikah. Majlis raya keempat. Maka bermulalah sesi berpelamin bersama sepupu2 daku.

ni purple version.. Eh senget pulak




Dan hasilnya......









List brg yang daku beli

-lattern
-bantal kecik
-vase kaca and bunga tulip

Yang lain sepupu punya.

Dan alhamdulillah,terhasillah pelamin anganku.
posted from Bloggeroid

Stress Dengan Umah Sewa

Salam. Aku sekarang sangat stress dengan owner umah sewa aku. Kronologi. Year 2014 Aku masuk umah tu dan agreed nk sewakan dengan har...