Wednesday, February 29, 2012

10's about me

assalamualaikum...[kudus]


tajuk tak boleh nk blah wei..bajet macam ramai je nk kenal saya..kehkehke[ketawa sopan menutup mulut]


ala, bia la..nama pun belog peribadi selaku untuk tempat sendiri syok...=,= ayt kaf lam ya nga betol..tempias ng mr.selva td..heee....


these bout me 


# suka warna biru


#baru siap jahit cadar baru tepat jam 1 pagi malam tadi


#dulu agk boyish


#skrg da ladies


#ADA MISTA ANIK


#ada moto kapcai kaler biru wat g keje


#suka fesyen tapi bila nak try berfesyen je mesti hati kecil ckp gni "ALAH nEXT TimE lA pakAi gni"


#xsuka bermekap..and brg yg bulih dikategorikan mekap yang ada dlm simpanan skrg ialah "BEDAK bABy johnSON & AVON EYELINER" [tu pom jarang2 pakai]


#suka makan asam pedas, begedil and op kos budu..[lidah kelate]


#sangat saya pada kasut biru..












sekian...

Do you want permanently delete all these items?

Walaweh...panjang nye tajok karangan hari ni...lebih kurang 98.09 km..tajuk in english...bijok!!bijok..tu pun puas gugel nk bg mksud yang mdlm..ye la, saya ini tak pandai berkecek orang putis ni...

All these items yang saya nak delete...
#kalau boleh..


1. zaman sekulah
ok..yang ni malu punnye cite..zaman form 4..kena jalan itik dua kali kat assembly sebab sume  budak class tak buat KOMSAS yg cekgu latipah suruh..
eh sialp, bukan semua, ada sorang buat..tu pun lelaki iaitu farid..kembar dia si fahamy tak buat plak..ngeee..
so dengan beratur panjang , kami memulakan perjalanan itik kami mengelilingi assembly fiel..

malu?/oh tidah.. bak kata eiyta "ala, malu sekali je".. so kami teruskan perjalanan..
perasaan?/ok ngaku mulut bising sebijik mcm itik pulang petang...cekgu?//dia senyum saja..lepas tuh, b4 masuk kelas, satu lagi denda is "DECLARATION OF LOVE TO FLAG POST"

masing-masing kena say "tiang bendera, I LOVE YOU". sangat kejam ye..

n tiang bendera beruntung sebab 'dia' insan pertama saya cakap ailebiu..cisss...

ok..malu hanya sekali..remember..

hahah..pastu next week nye, kena denda sekali lagi sebab tak buat homework PENDIDIKAN ISlAM ustazah rahayu...

tehn, semua budak kelas kena..tiada badan berkecuali ye..
malu second round...
"ALAH BISA TEGAL BIASA"

pastU aform 6 kt SMK KAMIL...hahha...nama pon form 6 kan, op kos la kena poyo...senior kot..pepagi beli nasi bungkus kt kedai depan sekulah then makan dalam kelas ramai2 secara jemaah...
pukul 8 cikgu masuk, jamuan tak selesai lagi..
bila dah 4 5 kali macam tu, cikgu marah...repot sama itu mat kosu..arghhh delete...

masa exam geografi, semua tak study...betul tak tipu..eh, tipu cikit..wan ng yik win je study..so dah plan nk tiru la..sekali cikgu yang jaga tu ckit punye garang nak mam****..so tangguhkan je niat nk tiru tu...

so, sume tinggal blank..bila cikgu persan yang both of us blank je answer tu dia pon ugut " sAPE TAK JAWAB SEMUA SOAlAN TAK LEH DAPAT BIASISWA"

cuak...okeh..finally semua fill in the blanks..saya bajet pandai siap mintak additional papers lagi...hahahah..

2.Zaman U

nak delete zaman yang kat perak..betul2 seram bila ingat balik..

masa tu malam..tengah tidur kt hostel..aku katil single..eh, aku plak, saya..ngeee~
tengah syok tidor tu, katil wa gegar der..wa bukak mata la ingat rumet wa buat harem..tapi tak de sape2 pon goyang katil..
takut??nak nangis??well, ini cik oggy la...berani punya[pppui]

pastu pangil rumet "NADDD!!!!!!!!" sekuat hati..tapi dia wt tak taw..tak dengar kot..then terus turun katil lompat katil nadd..peluh dah basah macam acara lompat katak 3km da...

3. praktikal
yang ni kompom nk delete..tak nk cte..sebab tak ingat da...dah delete awal2..

4. nk delete benda buruk in futrure..


#malas nk wat penutup...
bai..

Tuesday, February 28, 2012

saya sayang SMM





Gambar rajah di atas menunujukkan Standard Method of Measurement 2 (SMM2 dimana saya telah menggunakan beliau selama lima tahun pengajian saya dalam bidang QS ni..


so hati ni dah rasa cinta dan sayang kepada beliau mengalahkan kaseh sayang kepada buku tiga lima wat tanda hutang piutang.,


now saya kerja kt Interior Design Contractor, so all the description is toooooooooooooooooooooooooooooooo different dengan apa yang saya belajar dulu..
description suka hati saja and saya tak paham...


aiseh man..now baru rasa sedih meninggalkan SMM..




tapi do not worry, saya mahu kembali pada beliau..




p/s:tukar kerja ;P

Monday, February 27, 2012

adakalanya

ecech..tibe letak entr bergambar yang agk nymapah org tgok but nt me..
meow [gatai]




Friday, February 24, 2012

Boss kami macam chef wan..ngeee

olla..
kenapa tajuk boss kami????
hahah...anyway me and mista anik are colleague rite now..keje at i.d main contractor..huhu...

okes..my boss mista B___Y just like chef wan lal..
serius la..muka dia sebiji..rambut pon smae..
wah sungguh menarik..
cuma umur je beza..

okeh..bai..

ucaplah secara berhemah....

assalamualaikum wbt..

tgh hari sume....

da lame tak updat cik belog yang udah bersawang ni..maklumlah, idea bnyak, tapi malas lg bnyk..hehehhe:p

ok..merujuk kepada perkara di atas, (skema siot)....

ok..semalam, ad annual dinner kat company aku kerja ni.. dekat restoran pearl oriental, Bukit jalil..teme ore..

[op kos aku lari tema la..jeans, baju putih, tudum hitam, kasut biru)hahha..

ok..aku bukan ad-hoc for that event, so aku tak taw pape untuk registration. tapi aku ni yg baik hati nk tulung cik receiptionist opis aku ni....so. bila da tersilap ckit. boleh plak dia tengking aku " bape kali nak cakap,  caea awak same je ng kawan awak sebelah tu." kata beliau..

n aku selaku jr.qs up cket dr dia pom jwb " eh, org nk tlg ni cukup baik taw!!!'''

sgt kasar ketika itu..

ok..moral of the story. in case nk tgur org, tgur la cara berhemeh..ape perasaan anda kalu org tengking anda??sekian...

Stress Dengan Umah Sewa

Salam. Aku sekarang sangat stress dengan owner umah sewa aku. Kronologi. Year 2014 Aku masuk umah tu dan agreed nk sewakan dengan har...