Wednesday, November 23, 2011

Pre Wedding and Couple Photoshoot..

okeh..done taip tajuk.. hurm,

 Nak tanye ,perlu ke photoshoot untuk pre-wedding and couple photoshoot??,,eh lupa bagi salam..

ASSALAMUALAIKUM

ye la, lately ni dah jadi mcm style lak for the couples and 'brides will be' nak abadikan saat sebelum diijabkabulkan. okeh la, betul la, untuk tatapan anak2 kita jugak.. ye, memang tak bulih nak disangkal la yang a picture will tell the thousand words..ye dak /???????????

heheh..tapi in case mase dok photoshoot tu dah berpegangan tangan, berpelukan bagai tu, is it halal bagi yang belum menjadi muhrim bg umt Islam/?????sudah terang dan nyata kan memang benda tuh HARAM...tapi y masih lagi nk buat gtu. ok fine la if just nak capture you all dlm pics, but rasanya tak salah kalau tidak ditambah adegan yang bulih menimbulkan kemurkaan Allah...

yes.,bukan selalu..sekali sekala je..ye betul, tapi berani ke kita nk ckp macm tu dpan ALLAH nanti..[ eh, pehal aku ustazah ni hari ni? heheheh]..

hehehe..nak sius ni lagi..hehheheh..
tadi sya tengok satu photoblogs milik teman saya..saya pelik, kenapa la banyak sangat photogs nak wat gtu..berdosa chek..memang la income very da best, tapi da mcm tak takot dosa je...bukan la saya nk menghukum manusia, tapi sbg ingatan semua dan diri sendiri...

ala..tak peluk tak pegang, tak nampak sweet couples la..bulih je la..janji photogs tu creative apa saja bulih jadi..contoh ni...

sweet kan


tak mo la nak manja pegang tgn mcm ni..dosyaaaaaaa



anyway, macam2 cara kita bulih buat untuk shows the SWEET TIME kita tuh...ok..bye..salam~


saya ni bukan lah alim sangat. masih lagi bljar untuk menjdai Muslimah yang baik, apa yang patut ditegur sama2 la kita tegur...


Tuesday, November 22, 2011

cubit je kalu main jahat

ehem..test2 suara 1..2 ..1..2..ok..

saje test suara ni..serak ckit tengok bola malam td walaupun tengok kat bilik tV kt kolej je..heheh...semangat bola..siap pakai jersi HArimau Malaya ag tu mlm td..
tengok bola ng bebudak pompuan memang menguji deria pndenagara. pak hasbullah ckp ape pon xdengar sbb ramai sgt nk take over tmpat pak bullah tuh..bising yang amat...

herm pasal game mlm td aku sgt la xpuah hati ng player indon tu..suka sgt jatoh,,,cmne ler lah main bola kalu stamina xkuat... :P

jentik sikit dah jatuh..wei...stop la blakon tu..xpon, ko quit je mai bola, g screen test jd pelakon sinetron 7000 episod..hahahahah...

yang tak tahn tu asik plyer kita je yg dpt yellow card..aiseh..ni refree kena suap ke hapE???kalu ak jadik player msia, akan ku cubit jee sep2 indon tuh...geram..

haa,,kita blkon nk tlg angkat, then cubit perot sama dia..refree tak nmpak punye la..

hurm ckp sal bola, tak sah la kalu bebudak pompuan ni gile bangat sama itu Apex..hahha..aku herm, bulih la..setakat atas padang sahaja...yg dia nye privacy mls nk amik taw..

bajet lak bebudak pmpuan ni pangggil apex B????MIE???YOE?????uwek...nyampah aku...

anyway thank to all the player sbbbg mas kt msia..caya la....


ok bye..

(penutup kurang ajar ckit ye :) )hehehe

Sunday, November 20, 2011

Aku Maafkan Kamu – Malique ft Jamal Abdillah

Ada teratak di hujung kampung
Bawah cermin kopak ada kotak
Tersembunyi dalamnya ada tempurung
Sembunyi bawahnya katak melalak

Atur sepuluh daktil batal yang batil
Detik dua usul ditutup satu lagi tampil
Dari halaman rusuk kiri satu susuk ganjil
Minta diisolasi dari dalil busuk jahil
Aspirasi tak serasi dengan suara bunyi
Inkarserasi dari penghuni dan keluarga bumi
Surat wasiatnya atas paksi dalam rumi
Minta dikebumikan hidup-hidup dalam guni
Mana cepat terbang atau warna gelang tangan
Buah fikiran aneh tergantung di persimpangan
Halusinasi susuli ketandusan ihsan
Ubat parut auditori kesan artileri insan
Gagal dikesan

Aku maafkan kamu
Tak perlu kita bertemu
Cukup kau tahu
Yang aku
Maafkan kamu
Tolong teruskan hidup
Jangan sebut namaku

Timbul tenggelam, timbul tenggelam
Acapkali terpendam, acapkali tersergam
Cermin muka kopak penuh bintik hitam silam
Ini bukan lagu rindu ini madah dendam
Kutimbang tanpa neraca di awal usia
Ku dihukum masuk neraka oleh manusia
Minta tunjuk lubang atau pintu tak dapat jawapan jitu
Jadi aku tak berganjak biarkan saja begitu
Maafkan mereka, mereka tidak tahu
Mereka tidak ramas buku, mereka segan ilmu
Mereka tidak fasih malah fasik guna kata
Kita kongsi nama bangsa tapi tidak kasta bahasa
Maafkan mereka, mereka tiada nilai
Ibu bapa lalai dari kecil dah diabai
Tanpa kasih sayang, mereka suka menyakiti
Kita kongsi warna mata tapi tidak warna hati

Atas kepala murai sekawan
Mari ku ramit kucup lehernya
Terlalu rahi dendam di angan
Sampai terkacip mulut mahirnya

Aku maafkan kamu
Tak perlu kita bertemu
Cukup kau tahu
Yang aku
Maafkan kamu
Tolong teruskan hidup
Jangan sebut namaku

Jangan ahli sihir seru nama maharaja
Nanti segerombolan hantu bisu yang menjelma
Guna hak berfikir sebelum hak untuk bersuara
Kalau terpelajar sila guna hak miranda
Pura-pura dengar, telan tapi tidak hadam
Hafaz bila lafaz tapi mereka tidak faham
Mereka mula kiri, aku kanan bila baca
Sudah mahir rumi, mari tafsir alif ba ta

(Alif)
Ada teratak di hujung kampung
(Ba)
Bawah cermin kopak ada kotak
(Ta)
Tersembunyi dalamnya ada tempurung
Sembunyi bawahnyAa katak melalak

Ada teratak di hujung kampung
Bawah cermin kopak ada kotak
Tersembunyi dalamnya ada tempurung
Sembunyi bawahnya katak melalak

Aku maafkan kamu
Tak perlu kita bertemu
Cukup kau tahu
Yang aku
Maafkan kamu
Tolong teruskan hidup
Jangan sebut namaku

Ada teratak di hujung kampung
Bawah cermin kopak ada kotak
Tersembunyi dalamnya ada tempurung
Sembunyi bawahnya katak melalak

Ternyata kamu lebih suci dari apa yang kubayangkan

Friday, November 18, 2011

saya selamat "melahirkan 3 bayi"

tajuk nak gempak je kan..actually saya sudah selamat melahirkan sepasang bayi kembar tiga dengan bilanga muka surat nya 135 pages setiap satu..that why la sayatidak berkesempatan untuk up entry di blog..
dalam pantang..

nk tengok pic my babies???huhu..tgguuuuuuuuuuuuu..masih dalam simpanan..privacy ok..i ini dikenali ramai [sgt perasan]


okeh..jap agi, kul 4 sampai 5 ada majlis cukur jambul my babies kt Fakulti..

hehhehe..okes..bye..

Wednesday, November 2, 2011

Wordless Wednesday # [edisi cepat seminggu]




The Cupid Shot tHe lOve

Take My Face
Take My Way
For Along The Sideway
Don't just a Stay
Oh..Come on bring let me go
lets go for another show
with the hand no lost control
coming up front my door
oh yeeah...
give me some goodness
to find someone to love
kissing good inside the house
hold the hand to find my love
oh little cupid
shot your arrow on my heart
connected to him I love
tell him i'm waiting here
let get me bring to there
the love

Stress Dengan Umah Sewa

Salam. Aku sekarang sangat stress dengan owner umah sewa aku. Kronologi. Year 2014 Aku masuk umah tu dan agreed nk sewakan dengan har...