Stat Counter

Saturday, June 17, 2017

Pilih Tema Baju Raya 2017

Assalamualaium .


Persiapan raya 2017 aku agak kelam kabut as usual la. aku tak tahu la kenapa every year masalah baju raya taksiap menjelma.

Kisah tema baju raya.

Aku laki bini masing masing decide warna masing masing. Aku of course lah biru walaupun last year pun biru. Alasan aku sebab aku tak habis kan lagi tona warna biru tu. heheh. Suami pulak nak merah, Terpengaruh dengan masjlis akikah Beshaal anak Akim and Stacy tu. (walaupun kulit suami tak cerah macam Akim. Sigh !)


While aku browse online shop, aku ternapak satu page jual baju baby and their butik located at Shah Alam section 7. Ok la cun sebab memang aku nak ke Jakel nak beli langsir untuk mak aku.

Then kami pergi Goshbaby nak cari baju #myAiris 1st. Kepala aku memang nak biru je. Laki aku nak merah. Well kita tengok sapa yang menang ye. Heeee.

MAsuk je kedai tu, banyak sangat pilihan dia. Cun la. Aku pakaikan semua baju tergantung kat kedai tu . Aku pilih tona biru. Tapi sayangnya takde size.

Then suami dah senyum, looks like merah will win the competition la kan.

Then try baju merah tangan kembang kembang gitu. Anak aku cakap "adik anak la ni. ebeh" means dia tak nak baju ni. serebh katanya. PAstu aku ckap kat mybaby "Ok now u choose"

PAstu kedek-kedek dia jalan amik peplum in YELLOW color. "Adik nk yang ni abu. Omey" Me lik......err why yellow dik?


Then bagi dia try. Dia dok ulang alik pusing pusing depan cermin. Antik antik. Aku nak tukar dgn color blue tapi she refuse. Adik nak yang ni jugak. Nak jugak.


So ok la, aku follow la tema this year is YELLOW choosed by #MypreciousAiris

1 comment:

Nurul Atiqah Baharuddin said...

Tema baju raya kteorang satu family pun, ditentukan oleh anak.. hahaha..

Jemput baca bahaya impetigo pada kanak2 : http://nurulatiqah.com/impetigo/

Agihan Perbelanjaan dari Gaji-Pengurusan Kewangan

Assalamualaikum. wbt. Dah agak lama aku tak updat blog. Bukan la busy, tapi lebih kepada malas. Aku taip2 pastu buang dalam draft. hehe...