Stat Counter

Wednesday, November 23, 2011

Pre Wedding and Couple Photoshoot..

okeh..done taip tajuk.. hurm,

 Nak tanye ,perlu ke photoshoot untuk pre-wedding and couple photoshoot??,,eh lupa bagi salam..

ASSALAMUALAIKUM

ye la, lately ni dah jadi mcm style lak for the couples and 'brides will be' nak abadikan saat sebelum diijabkabulkan. okeh la, betul la, untuk tatapan anak2 kita jugak.. ye, memang tak bulih nak disangkal la yang a picture will tell the thousand words..ye dak /???????????

heheh..tapi in case mase dok photoshoot tu dah berpegangan tangan, berpelukan bagai tu, is it halal bagi yang belum menjadi muhrim bg umt Islam/?????sudah terang dan nyata kan memang benda tuh HARAM...tapi y masih lagi nk buat gtu. ok fine la if just nak capture you all dlm pics, but rasanya tak salah kalau tidak ditambah adegan yang bulih menimbulkan kemurkaan Allah...

yes.,bukan selalu..sekali sekala je..ye betul, tapi berani ke kita nk ckp macm tu dpan ALLAH nanti..[ eh, pehal aku ustazah ni hari ni? heheheh]..

hehehe..nak sius ni lagi..hehheheh..
tadi sya tengok satu photoblogs milik teman saya..saya pelik, kenapa la banyak sangat photogs nak wat gtu..berdosa chek..memang la income very da best, tapi da mcm tak takot dosa je...bukan la saya nk menghukum manusia, tapi sbg ingatan semua dan diri sendiri...

ala..tak peluk tak pegang, tak nampak sweet couples la..bulih je la..janji photogs tu creative apa saja bulih jadi..contoh ni...

sweet kan


tak mo la nak manja pegang tgn mcm ni..dosyaaaaaaa



anyway, macam2 cara kita bulih buat untuk shows the SWEET TIME kita tuh...ok..bye..salam~


saya ni bukan lah alim sangat. masih lagi bljar untuk menjdai Muslimah yang baik, apa yang patut ditegur sama2 la kita tegur...


6 comments:

a u n i said...

yeyeyehhhhhh..iera dopleh taip laju2..hahahaha...caption awop tuh xleh bla..suh taip laju2.,.haha.,,..awop sayo follow doh awop..
awop nnt kalu awop nok wat pre wedding panggil sayo jah..leh wi muroh2..hahaha

cik wanie Lovela (CWL) said...

mai folow sini!

waaa nak juga pra2 nie.sekali dgn pra melahirkan anak hahaa

Mrs | Mr. AniK said...

auni.: xse eh taip laju..lappy saya xleh wat tanda soal...

Mrs | Mr. AniK said...

CWL: hahahhaha..pre buat ank pon ade ke

teh o beng said...

saye nok wat pre- wed la jugop nt...haha :P

Mrs | Mr. AniK said...

hahaha...koya teh..kalu awk nk, sy nk jd photog...hahah

Agihan Perbelanjaan dari Gaji-Pengurusan Kewangan

Assalamualaikum. wbt. Dah agak lama aku tak updat blog. Bukan la busy, tapi lebih kepada malas. Aku taip2 pastu buang dalam draft. hehe...