Stat Counter

Tuesday, July 1, 2014

B2B : Wedding Dress

Hai.. Setelah sekian lam tidak mencoret dalam belog bersawang ni, tetiba datang kerajinan nak hupdate. Ni pun nak  dijadikan kenangan anak cucu nanti.

Kot la nanti cucu tanya "Tok Mummy, macam mane baju kawin Tok Mummy masa nak kawain ngan Tok Ayah dulu?" [nampak tak Mummy and ayah?? Jelas di situ saya ni overrrrrrr]

Baik lah cu... Ni ceritanya..

Masa dulu...............................


Godek- godek instagram. cari hashtag #bajupengantinmurah. Maka keluar la banyak gegambar yang menarik. dan yang palin menarik perhatian ialah yang ada caption " Murah Cantik... Ikut budget anda"

Terus follow then ambil number phone then whatsapp...

maka berlakulah perbiincangan dari segi desugn, warna dan paling penting HARGA!!!!


so I decide warna TIFFANY BLUE since i memang pencinta biru yang saaaaaaaaaaaangat over!!!!

So after da confirm semua, dalam beberapa minggu siap baju i.. hehehh.. Then i ngan sidia (eceh..) pergi fitting. Oh by the way, i punya designer ni baru je habis belajar Fashion kat UiTm dan butik dia buat kat rumah...

Ok g fitting ada problem sikit to my dress..

Yess.. KETAT... Tailor terpaksa alter ye.. TAILOR yang perlu bersusah payah,, Dan bukan I yang harus diet.. Yeahhhh!!!!

ketat... ambik gambar sambil duduk.. Abaikan muka bajet cute sebab sidia yang gedik nak ambik pic ni.. Motig sangat.


Dan lepas tu, kami balik sebab I kena naik Genting. Masa tuh kena dok site Genting.

After 2 weekssss,, Baju I siap.. Dengan jaya nya.. ngeh3.. Yang tuh tunggu next entry... Kasi suprise sikit.. KONON!!!


No comments:

Cara Nak Jadi Stalker

Aku buat tajuk tu sebagai keyword senang orang nak sampai kat belog aku. :P Sebenarnya aku nak cerita tentang stalker. Stalke...