Stat Counter

Thursday, June 14, 2012

Nilai Wang Hantaran Sekarang Ikot Level of Education????



Hi..wassup dude!!heheh...

aish cubalah bagi salam doakan kesejahteraan buat insan manusia...heheh...

ok..assalamualaikum di perenggan ke tiga boleh kan????hehhehe

dari hasil gmbar tangkapan encik gugel,,

ok...saja la nak lontarkan pendapat....

boleh ke kalau nak ikutkan level education??
rasanya macam tak sesuai je..ye la sekarang ni budak pempuan sumenye bijak lagi sana yakni bijaksana. soo, paling common pun mesti ada degree..dan disini bukan lah nak cakap lelaki tak ramai ada degree !!oh tidak sama sekali ye guys!!!


tapi ramai yang berpendapat la kan pasal isu ni mesti cakap gini bagi pihak mak dia:...

"Saya tak kesah pun berapa hantaran tu, I kesian kat bakal suami I tu kalau mahal mahal..Tapi U kena paham la, mak I cakap nanti orang mengata pulak"

then I cakap pulak..eh  tetiba gedik ber'I' bagai ni...O____x


" ala bia la orang nak cakap pun,,,kita yang nak kena tanggung''...DONE!!!

pastu adalah bisikan halus dari sanubari nan suci sesuci cintamu lagu anuar zain tuh..


"AMBOI BERANI KO EIRA CAKAP CENGGITU,KO DAH KAWEN KE??"


errkkk!!!!!!!!


ala, bukan la sal dah kawin ke belum,..tapi kita kena lah pikir jugak kan??nak mahal mahal buat ape kan????yang penting kita happy dengan apa yang  kita bukan bukan untuk menunjuk nunjuk ok...[sambil gigit jari hentak hentak kaki sebab tak tau nak cakap apa]


ok..dari gambarajah di atas jelas menunjukkan bahawa [perghh baru nak buat rumusan gambarajah ke??dah perenggan ke tujuhplohnam dah ni] kalau nak kawin para kaum lelaki sekelian mesti lah ade duit paling cikit pun 5 ribu untuk hanyaran kalangan lepasan UPSR..eheheheh!!!!kiranya budak lepas UPSR dah bulih kawin la ye???aishhh!!![muka mintak pelempang sebab sah sah tak dapat la sebab underage]kalau yang dah sampai phD hantaran RM30k????wahahahaha..patutlah ramai tak kahwin...ini lah jadi penghalangnya??

ini tak boleh jadi..

eh,,tapi kalu nak fikir logik la kan memang patut la mahal pun bukannya apa, untuk buat kenduri jugak bagi menghebahkan walimah tu...tapi janganlah sampai nak menujuk nunjuk..berpada pada la.

tapi sedikit berbeza dengan kelantan..kami tak ade hantaran...ye tak ada...
TIADA HANTARAN!!!..tapi bukanlah bermakan anda boelh kawin free ye..aish nak kena lempang  ngan bahulu ni..heheeh..

kat kelantan, if i not mistake la, kami tiada hantaran,,ada mas kawin je..meaning that, kalau korang bagi RM30k sekalipun, ia bakal jadi hak milik isteri yakni kaum wanita..

waaaaaaaaaaaaaaaaahhh kayo..bulih  beli gelang mas besar gedabak tahap tak hengat ni..hehehheheeh...


tapi kan, nanti nak buat bekwoh atau pun kenduri camne??kalau saya la kan, saya gune je duit hantaran tu...pedulik ape kan??janji kita tak terhutang kat mana mana..

MEh nak pesan sikit:

KITA NI KALAU NAK LETAKKAN HARGA YANG MAHAL BIARLAH BETUL BETUL VALUE FOR MONEY...IAITU WANITA YANG BAKAL KITA BAGI HANTARAN IAITU BAKAL ISTERI TUH PUNYA SEGALANYA YANG SANGAT BERNILAI DENGAN HARGA.

BAK KATA USTAZ AZHAR IDRUS "kalu hok 10 ribu duit belanje mestilah tahu lake bende.ikot suami cakap nape sume buat..dop pong tok laki baghu nak balik keje, ade dah dok tunggu depang pitu pago jage nok sambuk tok laki..hhaaaaa kalu gti, 30 ribu pong sanggup lagi bayor"


hahahaa..pada kaum wanita boleh ke kita ni jadikan nilai setimpal dengan harga ditetapkan???renung-renungkan :)

taapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....................



.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
..
.
.
.



maknanya aku punya hantaran up to RM12k and above la????
sempat lagi tuh..ingat nasehat di atas wahai makhluk kecik eira lagi cumil...

3 comments:

Rina Ellisa said...

done follow u tooo~ :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

soal hantaran mmg dr dulu jd pendebatan kan..hehehe..tp kan kalo hantaran mahal maybe dorang nk byr utk tggung kos kahwen n lain2..tp kalo yg dh mampu byr taggung kos kawen semua tuh rasanya x perlu kowt minta hantaran mahal..huhu..neh cuma pendapat jer....

Mrs | Mr. AniK said...
This comment has been removed by the author.

Cara Nak Jadi Stalker

Aku buat tajuk tu sebagai keyword senang orang nak sampai kat belog aku. :P Sebenarnya aku nak cerita tentang stalker. Stalke...