Stat Counter

Monday, May 28, 2012

Awas!!! Produk Tiruan di Pasaran

Hari ni sempena nak update belog, saya nak share pasal barang tiruan yang berleluasa dijual di Malaysia.

tapi, saya hanya ada tiga tangkapan dari enset Sony. bukan DSLR Sony!!!!


The story..

Pada suatu hari, saya berjalan-jalan dengan kaki saya area Puchong..
Dengan rasa berbangga lagi riak dan kembang kempis hidung, saya melangkah masuk ke dalam satu kedai yang dipanggil 'Kedai murah Macam-Macam ada' (bukan nama sebenar)..

At first tuh nak cari cenderamata atau cenderahati..Ye la, dah nama kedai Murah kan???
Pusing punya pusing....

Tergolek punya golek...

Lari punya lari, tiba-tiba,,,,,,,,,,,,


suspens....

my hazel eyes (bluwekkkk!!!!) catch satu produk syampu... at fisrt tuh tak perasan la yang benda tuh adalah tiruan..ye lah,,sebijik kot sama...yang beza nya hanya nama..

tapi cara product tuh memang copy, edit and paste la ngan product asal samada dari segi bau, warna dan yang bezanya adalah harga....
kalau tak caye, cuba banding kan...


yang ori
tiruan

tiruan

ori







tipu







ori





























hurm..memang banyak persamaan ya kawan-kawan sekelian..diharapkan anda berhati-hati dengan produk sebegini agar,,,................


  1. rambut anda terpelihara
  2. bau rambut anda wangi seperti yang diingini
  3. rambut lembut scuma gunakan jari saja...



SEKIAN...hehehehhe >.<

6 comments:

DAIRI FARISHA said...

terima kasih atas maklumat! kena jaga2 dengan jenama Rejoice sbb mmg terlepas pandang huruf "E" alamtnya rosaklah rambut

Mrs | Mr. AniK said...
This comment has been removed by the author.
Liza Razak said...

adoii..kena hati2 mcm ni especially kalau murah sgt

Mrs | Mr. AniK said...
This comment has been removed by the author.
Cik Eka said...

benda camni dha lama tau..takut nak membeli..kena berhati2..

banyak barang tiruan dijual...

bagi eka,baik mahal skit,janji benda tu yang ori punya

Mrs | Mr. AniK said...

2 la...naseb baik terajin nk bace dulu hari tuh...kalau tak, mesti dah macm hape dah rambut....

Cara Nak Jadi Stalker

Aku buat tajuk tu sebagai keyword senang orang nak sampai kat belog aku. :P Sebenarnya aku nak cerita tentang stalker. Stalke...