Thursday, February 14, 2013

# Usrah 1 : Mutiara Kata



Hye guys!!! Hugs n kisses to both of you… 

well, tetibe hye nak hugs kisses bagai ni pekehal…aiyaa sudah buang tebiat ke cik oggy ni tanpa salam bagai…dah takde adab sangat la tu..well, biasala kan dah lama tak bersua ni mestilah ada perubahan bukan je tindak balas sahaja..huhuhu..tetiba..

Ok lah..assalamualaiukum wbt pada perenggan kedua..sila jawab ok..wajib jawab!!!

Ok berbalik pada entri yang lebiah bermanfaat dari segala omong kosong yang tak beri pahala.. (sempena tahun baru entri nk lebih pahala)

Nak share kat-kata mutiara ditambah berlian 7895 point 457 karat dari NABI NUH a.s :

*AMARAN : BACA SEMUA POINTS YANG DIKEMUKAKAN DENGAN HATI BERSIH DAN abaikan segalah benda yang dalam kurungan () selepas point..itu mengarut tapi ada gk sesetengan tu bulih diterima pakai..hehehhehe 



  1. Kesabaran yang disertai iman kepada Allah membawa kepada kemenangan.(bermakna SABARIAH haruslah SABAR untuk menang).
  2. Orang yang bahagia ialah orang yang berwaspada mengharapkan syafaat dari Tuhannya dengan amal solehnya (amal yang soleh bukan amal manusia bernama SOLEH!!)  hikhikhik gelak sopan tangan di mulut takmo bagi Nampak gigi yang tak teratur. 
  3. Bila kamu memohon sesuatu kepada Allah dan berdoa, maka ikhlaskanlah niatmu, demikian pula puasa dan sembahyangmu. (Kena selalu ihklas dalam semua yang dibuat..jangan pulak solat tapi tak puasa, puasa tapi tak solat.) 
  4.          Janganlah brsumpah dengan keadaan kamu berdusta dan janganlah kamu menuntut sumpah dari orang yang berdusta agar kamu tida menyekutui mereka dalam dosa. (yang ni kena berhati-hati ye kawan kawan.jangan pulah nak bersumpah bila dah sah sah anda sedang menipu..tetibe je dapat dosa FREE!!!!!) 
  5.          Bertaatlah kepada raja rajamu dan tunduklah kepada pembesarserta penuhilah selalu mulut-mulutmu dengan ucapan syukur dan puji kepada Allah (sentiasa bersyukur..penuhilah mulut tuh bukan ngan meatball IKEA, burger bakar, ubi kayu atau segala resepi dari MATGEBU tu ye)hhuuuuuu `o_o 
  6.          Janganlah iri hati dengan orang yang mujur nasibnya kerana mereka tidak akan banyak dan lama dengan kemujuran nasibnya itu (MUJUR AKU TAK KAYA!! Aik boleh ke camtu ) 
  7.          Barangsiapa yang melampaui keesederhanaan tidak sesuatu pun akan memuaskannya (jangan nak boros or melampau dalam apa jua tindakan..Contohnya jangan makan nasi namploh pinggan sekaligus, makan duakali gus takpe..hukhukhuk) 
  8.          Tanpa membahagikan nikmat-nikmat yang diperolehinya seseorang  itu tidak dapat bersyukur kepada Allah atas nikmat-nikmat yang diperolehinya itu.( yang ni paling best..Korang yang nikmat duit banyak tuh, bagi kat aku cikit..Nikmat cantik dan jelita milik aku ni aku nak share sangat tapi amcam mane ye..huhuhhuhuhu)


PENUTUP










#best tak penutup aku tuh!!!heheheheh

No comments:

Stress Dengan Umah Sewa

Salam. Aku sekarang sangat stress dengan owner umah sewa aku. Kronologi. Year 2014 Aku masuk umah tu dan agreed nk sewakan dengan har...