Stat Counter

Monday, October 27, 2014

Puaskan hati sendiri dulu

Salam guys, Guys?? membajet sejuta makhluk bumi memblog walking kan belog aku..heheh


Straight to the points la ye. Yes, susah nak puaskan hati orang. Sometimes kita tak tahu pun yang tindak tanduk kita ni orang tak selesa. Tapi kita dah rasa maha hebat dah dengan tindak taduk kita tu.

Kisah 1 : Tanya Aku, Aku Jawab Tapi Kau Boleh Pulak............................



Eh kau rasa kan kasut Brand Blablablabla ni bagus tak?? Aku ingat nk beli lah satu. Ye lah, aku ni tak suka pakai heels.

AKu pun dengan tulus pun jawab la " Ok what. Even mahal tapi puas hati woo pakai. 3 tahun tak rosak lagi waima 10 tahun pun tak rosak (kalau kau simpan je memang tak rosak la). Aku ada satu. Satu je aku mampu beli pun..Nk beli banyak banak tak mampu.


lepas tuh, boleh pulak kau g canang cakap aku nak show off bagai. Wei, kau yang tanya kot.

Kisah 2 : Mintak Pendapat Aku, Aku Bagi Tapi Kau..........................


Aku rasa kan if la someone tuh pernah miscarriage, better rest dulu dari pregnant.

Aku pun bg pendapat " Aku setuju. Ye ah kita ni tak tahu dalam kita cam mana. So better rest dulu 6 bulan, Lepas tuh buat balik ah. Agpun aku risau kot la in future prolapse ke.

Then kau pulak cakap " Kalau dah rezeki takkan nak buang wei???"

Wei, kalau.. Kalau kau bagi "kalau" kat rimau yang makan manusia kat zoo yang viral kt FB hari tuh, rimau tuh pun tk makan la wei kalau" tuh. Aku just bagi pendapat je.. Penat wei.


Ok done.

Dari kisah di atas, ingin  disimpulkan bahwa, kalu dah kau tuh tak leh nak terima pendapat orang, better kau g tanye beruk. Dah orang bagi pendapat tuh cuba hargai sikit even kau tak setuju pun. Tak payah kau nak canang bagai la wei...


Sekian . Aku ibun mengandubg tengah emo


2 comments:

teh o beng said...

better g tnya beruk...👏👏👏👍👍👍

Eira Hamzah said...

hhahah..bekem laluh awop gk teh

Cara Nak Jadi Stalker

Aku buat tajuk tu sebagai keyword senang orang nak sampai kat belog aku. :P Sebenarnya aku nak cerita tentang stalker. Stalke...