Wednesday, October 29, 2014

The Day : Hari Penukaran Status; Cik to Puan : wedding day

Holla. Salam.

Tajuk entry nak panjang patplohpoinsemilanratus ekar. Membudget ada lah sekelian makhluk bumi paling seksi membaca. Oh well, aku update belog bukan sb kejar trafik or tarik follower. Update sebab nak bagi anak cucu baca zaman mumy muda dulu.

(Panjang pulak intro)

30 july 2014 maka bertukarlah status dari cik to puan. Lepas isyak akad nikah diadakan di masjid. Eceh, jangop pulak aku hari tu. Mekap bagai.

That day, baju akad nikah aku pilih color putih. Sesuci sang dara. Konon. As usual aku seorang qs, so that akan aku usahakan agar meminimumkan kos.

For bju akad nikah, aku beli siap dekat Taewah IOI Mall Puchong dengan harga RM 80.00. Then tambah detailing biru sikit sebab yang asal colour putih. So disebabkan nak jugak ada a little piece of blue, maka ditambah la dengan manik manik biru. (Bukan aku yg tambah, my lovely friend yg buat. Thanks teh.)

Utk shawl and veil, aku jahit sendiri. Sehari before nikah baru siap.






Untuk resepsi aku tempah baju kat tailor yang aku jumpa kat Instagram. Warna tiffany blue menjadi pilihan. For my hubby, aku beli kain yg sama ngan aku punya baju then hantar rumah Wak Raman. Tukang jahit lelaki yang kemas dan cepat menjahit.






Untuk majlis bertandang, aku amik kat bridal pakej sekali dengan aku punya khemah and meja. From my mom punya relative. This time i choosed yellow. Ok, bukan aku pilih, my mom yang beria nak kuning. So, aku ikut je la. Cun gak kan kuning?





Ok dah setel.

Sekian.

2 comments:

teh o beng said...

nnt bleh snap gmb detailing hk sy wak scara dkat then post..haha..promote sket..nk amik tempahan nih..heheh...


btw,tekezuttt tgk u pakai kuninggg!!haha

Eira Hamzah said...

hahhaha... mk sy la suruh paka kuning... umoh syo cat kuning doh.. aiyaaa...

Stress Dengan Umah Sewa

Salam. Aku sekarang sangat stress dengan owner umah sewa aku. Kronologi. Year 2014 Aku masuk umah tu dan agreed nk sewakan dengan har...