Stat Counter

Tuesday, December 27, 2016

Pelamin Murah Majlis Nikah Tapi............

Assalmualaikum.

Ha gitu.. Tajuk dah macam blog2 femes Siakap Keli dah tu. Nak bagi gempak.

Ok last weekend hari tu anak buah suami punya majlis sambut menantu. Seo aku dilantik sebagai Ad-hoc bahagian Pelamin. Pengantin request nak pelamin simple  bertemakan Less is More. Baiklah, aku selaku seorang QS yang semua tahu merupakan seorang yang kedekut (bukan kedekut, tapi berjimat cermat agar dapat gain Value for Money tu) mula mencari pelamin yang CANTIK TAPI MURAH.

Aku pun mula la browse internet cari dekat Facebook, Instagram semua nak dapat kan pelamin murah. Budget aku nak RM500 je, lagi murah lagi bagus.

Ok sebenarnya, hasil meeting family hari tu, nak buat sendiri je pelamin. Macam pelamin iols kawin dulu. Tapi memnadnagkan assistant iols pregnant, terpaksalah lupakan hasrat itu.

Ok berbalik pada pelamin tadi,

Aku gugel sampai lah aku jumpa ngan FNF Exclusive Planner ni.. Aku scroll dia nge FB page than berkenan dengan design ni.


Deal dengan staff dorang thru Whatsapp SAHAJA. Staff diorang tersangatlah friendly. MEmang recommended la. So deal punya deal dapat la harga RM450 plus RM45 untuk transportation. Transportation ni sebab dah melebihi kawasan diorang. Kalu dalam kawasan area Cheras Keramat and so on tu transportation adalah PERCUMA uols. :)

Aku mula deal dari bulan September untuk majlis bulan December. Nampak tak betapa komited nye aku dengan kerja aku? Haaaa. Since lambat lagi nak majlis aku punya cuak tu Subhanallah. Ye la banyak yang viral kata internet nowaday yang kena tipu la pelamin tak sama ng diminta la. So aku ni boleh dikatakan kerap jugak la wasap ngan planner ni . (maaf ye Cik Mawar )heheh. Risau la takut tak bersanding nanti. Tujuh keturunan aku kena ungkit. :P

Masa yang dinanti dah tiba. Janji ngan orang pelamin nak sampai Dewan dekat Amigo Clubhouse tu dalam pukul 11.30 pagi sebab majlis tu malam. Ok pelamin on time. Alhamdulillah. So diorang pun pasang la. Efisyen betul diorang ni. Dengan kekuatan dua orang wanita dan seorang kanak-kanak enam tahun (Dania comel) maka siaplah pelamin ini.


warna bunga pengantin request nak tukar sebab kang kalau semua putih tak nampak lak diorang kat atas pelamin since baju diorang kaler krim. Warna tukar biru, so aku memang NO OBJECTION la. ahahahaha..

ni cikBunga beria nak rasmi pelamin.

semua setel around 12.30 macam tu. So aku lepas bagi peyment orang pelamin balik sebab ade satu lagi tempat untuk majlis tunang.

Ok lupa nak explain tentang payment.

Payment 50% mase nak lock date, then another 50% lepas install pelamin.

Dah setel dah bab pelamin. So aku nye tugasan berjaya dengan jayanya.

Alhamdulillah.

pengantin basi :)


So sesape yang nak PELAMIN CANTIK DAN MURAH boleh la menghubungi FNF Exclusive Planner 

CIK MAWAR : +60 18-320 1979




1 comment:

teh o beng said...

xmampu kite nk update gamba pelamin

Agihan Perbelanjaan dari Gaji-Pengurusan Kewangan

Assalamualaikum. wbt. Dah agak lama aku tak updat blog. Bukan la busy, tapi lebih kepada malas. Aku taip2 pastu buang dalam draft. hehe...