Stat Counter

Wednesday, December 14, 2016

Tips : Penjagaan Miss V

Assalamualaikum guys.

Hari ni iols nak share sedikit info dan tips penjagaan aset peribadi wanita. Sebagai wanita yang sudah mahupun belum berkahwin, the most valuable part  so called "mahkota wanita" is not the hair ok. The important part is our private part 'Miss V'.

Masalah kaum wanita biasanya KEPUTIHAN. 
Ibu hamil juga biasanya akan mengalami keputihanyang berhubungan dengan kehamilan. Saat mengalami keputihan, seorang wanita akan mengeluarkan lendir dari vaginanya. Lendir yang diproduksi oleh serviks atau leher rahim dan kelenjar dalam vagina ini akan keluar dengan membawa sel-sel mati serta bakteri 

.
Keputihan yang melampau boleh buat kita rasa tak selesa. Kalau yang keputihan serius tu, sehinggga lendir berwarna hijau dan agak berbau. Yang ni dah kritikal dah, kena jumpa doktor dah :). Tak jalan dah if guna pencuci wanita. So sebelum berlakunya keputihan serius, disini saya nk kongsikan sedikt tips untuk penjagaan Miss V.

Sedikit info dan tips untuk mengelakkan terjadinya masalah2 kewanitaan.

1)Jangan letak bedak dikawasan miss V kerana partikel2 halus yang mudah terselit dicelahan bole mengundang bakteria bersarang.

2)Keringkan Miss V sebelum memakai seluar dalam dan jangan sesekali memakai seluar dalam yang lembab dalam jangkamasa yang panjang.

3)Pembersih peribadi terbaik untuk Miss V adalah pH 3.8 hingga pH 4.2 atau 5.(Permata sunti pH balance mengikut piawaian.

4)Gunakan pantyliner jenis unscented dan ada pengaliran udara utk mengurangkan lendiran dan radang pada miss V.

5)Jangan semburkan air kedalam faraj sebab boleh mengganggu keseimbangan flora bakteria didalam faraj dan menyebabkan jangkitan.

6)Dah buang air besar..cuci bersih2 iaitu dengan SAPU DARI DEPAN TOLAK KEBELAKANG.
Untuk mengelakkan bakteria dubur seperti E-coli atau cacing kerawit masuk kedalam lubang faraj.

JAGALAH ASET BERHARGA ANDA..MALU KALAU SATU MASA NANTI JIKA BERMASALAH DAN HARUS BERJUMPA PAKAR KITA TIDAK MAHU PRIVATE PART DILIHAT OLEH ORANG2 LAIN.

BERMULALAH DENGAN MEMILIH PENCUCI YANG TERBAIK KERANA DENGAN FORMULA HERBA TRADISIONAL YANG ADA DIDALAM PERMATA SUNTI ADALAH YANG PALING TERBAIK DAN ALAMI.
PERMATA SUNTI HERBAL WASH TELAH MENDAPAT KELULUSAN PIHAK BERWAJIB DAN SELAMAT DIGUNAKAN OLEH SEISI KELUARGA...













BERHATI2..KERANA KOMPLIKASI SEPERTI "Chlamydia" iaitu jangkitan faraj boleh merebak kedalam rahim menyebabkan radang pangkal rahim.Ianya akan mengakibatkan tiub rosak dan tersumbat justeru membawa komplikasi mengandung luar rahim dan ketidaksuburan.

Moga Manfaat.

Eira : 014.3336124




No comments:

Agihan Perbelanjaan dari Gaji-Pengurusan Kewangan

Assalamualaikum. wbt. Dah agak lama aku tak updat blog. Bukan la busy, tapi lebih kepada malas. Aku taip2 pastu buang dalam draft. hehe...