Stat Counter

Tuesday, April 24, 2012

Aku muka retis

Salam,

Ok..saya memang retis pun..hahah...kenapa saya perasan saya retis???
hahhaha..

setelah 71415.95454 kali saya  buat observation, saya dapati orang-orang baru nak kenal dengan saya mesti cakap camni "Eh, macam pernah nampak la"

Ok jom flash back..
Masa kat PLKN dulu..masa nak kenal-kenal dengan cikgu ataupun jurulatih (bukan juruletih), ada sorang cikgu tu Cikgu Saleha. Bila saya bagitahu nama saya Rosmanieyra Hamzah, asal Pasir Puteh Kelantan dia terus cakapa, “Eh, macam familiar je muka awak ni..awak ada kakak tak yang tinggal kat Kedah ni?”

Ok..kedua masa kat UiTM Perak.Minggu orientasi..
Pukul 5 pagi dah kena kejut bangun. Berebut bilik air. [ni bukan cerita…hahah] ada akkak exco disiplin tu cakap camni.. “Ha, awak yang muka macam adik ipar saya tu, jangan nak melenggang je. Lari sikit” [wat der……muka adik ipar la pulak..

  Pastu mase kat UiTM Shah Alam (yee..saya produk UiTM..Destini Anak Bangsa..UiTM di HAtiku)

My lecturer pulak cakap “ Eira, saya pernah tengok la awak sebelum ni. Tapi saya lupa. Awak pernah jaga exam ea dulu kat sini??”

“Cik, saya 1st time datang sini cik..cik salah orang kot”, peace…heheh
PAstu kat tempat kerja lama dulu, senior QS situ pun cakap macam pernah jumpa muka macam saya.
“Eira, awak ada kakak ea sebaya saya?”
“Err takde la”

Pastu kat tempat baru ni pun macam tu jugak..
“Eh, kau ada kakak tak umur 3 belajar kat Perak?”
“Tak de la”

Dan yang paling latest

“Eh, muka awak macam Park Shin Hye”

Ok tipu..
ini saya
mana saya..

Compare kan saya..hehheh

Bye..


6 comments:

teh o beng said...

oloh buh gamba paka ken maye nah...

Mrs | Mr. AniK said...

hom nk suh napok juruh..hahaha

teh o beng said...

hahaha..berat nanang :P

Mrs | Mr. AniK said...

style deki...huhuuhu

teh o beng said...

dop lah mano...haha

Mrs | Mr. AniK said...

hahha..muko sayo kam pO JEPUN..hahhaha

Cara Nak Jadi Stalker

Aku buat tajuk tu sebagai keyword senang orang nak sampai kat belog aku. :P Sebenarnya aku nak cerita tentang stalker. Stalke...