Sunday, October 30, 2011

SAHUT CABARAN BAJET KAHWEN HANYA RM300

bermula dengan bismillah untuk taip entry ini..

saya ada bf...name dia anik..haha..share bloh neh..say nak kawin ngan die [gatai ni..malu haku..:)] kami bukan orang senang..maklumla student..tapi angan nak kawin tu memang tinggu..tamo wt besar2, takot bdaah..


bagi sahut cabaran ni, I ngan senang hati je stkt nk gne RM300 utk kawin tuh..uhuh..

okeh..ni list ye..



  1.  mas kawin =  RM10..xpe cikit, asal ada..wajib..
  2. kad jemputan??= xde..sebab nk wt event kt fb je...jimat...
  3. makanan = Megi yang paling murah sorang sebungkus, ikat ngan riben then bg sudu plastik as goodie gift..2 in 1..
             kos 
             jemputan 300 , sedara dkt, kawan rapat, jiran blkg umah
             harga megi yg 5 bungkus tu RM2..
             300/5= 60 x RM2 = RM120  termasuk sudu pelastik

    4.   sanding kt kerusi makan, dkt ng langsir sliding door, jimat..baju pakai je baju yang g kelas sbb bju I mmg da glemer okeh.. kalu nk lagik glemer, kita jahit je labuci kt tangan baju tuh..untuk nikah nk pakai baju kembar I yang kaler putih uh..da siap jahit manik da..save,,shawl lak yg nenek kita bg mase g mekah dulu..da bling3 da..
untuk sanding mcm i ckp td la..bju kurung g kelsa sedia ada..hahhaa...ekceli tuh bju raye...my suami wanabe pom ad sedondon..hahah...save..mekap paki je bedak baby ng eye liner..mmg sedia ada..ok..save lagik...
:)

untuk photgrphy??haha..nset SONY K660i saya bulih membantu..amik, then transfer masok lapto..edit3 ckit leta Eiffel Tower, mak aii mmg cun,,,tak pyh prin, buang duit, letak je dlm pesbuk untuk tontonan umum...

barang hantaran??
okeh,,,saya ad ag duit RM270..untuk hantaran bg 3 dulang je..Roti RM3, beras RM15 ng Sardin RM4..Total hantaran RM22..kenapa makanan??haha..lepas kawin bulih gune..save lagik..

duit bnyak ag..ad lebih RM 148..haa..yang tuh simpan wat g honeymoon..g dekat3 je..yang bulih balik hari, tak pyh byr hotel..yang tuh lbih krang 50..so ad ag balance RM102..yang tuh nk masuk daalam ASB..pelaburan mase depan..

ok..nak kawin ng sape???

haha..
taraaaaaa..

bakal bju sanding :)

okes..saya da bulih kawin ng RM300...doakan kami..huhu


nk tagged teh 0 beng

4 comments:

cik wanie Lovela (CWL) said...

hahahha kahwen juga korang eh wlpon rm300 hahahah...

Mrs | Mr. AniK said...

hahahhaa..kawin je..nikah tu wajib..hahah..sanding2 xwajib..

haha...
saving nye pasal..:)

YNA said...

ahaha..
ok lah tu, 300, janji lepas tang akad nikah, hehehe

salam kenal ya dear :)

Mrs | Mr. AniK said...

haha..kalu nk murah lagi, xgune langsung duit tu pun xpe..hahah....

pinjam ng org lain..

salam knalan jgk..:)

Stress Dengan Umah Sewa

Salam. Aku sekarang sangat stress dengan owner umah sewa aku. Kronologi. Year 2014 Aku masuk umah tu dan agreed nk sewakan dengan har...