Monday, May 14, 2012

DIAM BUKAN BEERTI KALAH :P





Dear All,

Ceh, sekembang lobang hidung kau Eira nak ber ‘dear’ bagai. Dah rasa mat saleh sangat la tu..cuba bagi salam biar semua orang sejahtera. Baik..bisik hati kecil.

Assalamualikum wbt.

Perlukah bagi salam di perenggan kedua??? Tak pe la, at least kita mendoakan kesejahteraan orang..ye dak??hahahah..pangg[sebab kau melalut eira]

Merujuk kepada tajuk yang telah digembar-gemburkan di Tibi 3, disini saya ingin mengupaskan agar yang terikat terlerai,yang kusut terurai dan yang sangsi terjawab [baca macam nak berdebat tu ye]..

Pernah tak korang bertekak dengan sape2 tak kira la makcik sebelah rumah Liyana JAsmay ke, atuk kepada pakcik Musa jual daging ke, mak kepada Pakcik Kordi dan lembu beliau ke??PERNAH TAK???
Weii..jawab wei….dah CAPSLOCK da tu..

Ok..aku jawab..

PERNAH PERNAH PERNAH sambil angguk.. n_n

The best way yang supposed kita take it ialah diam kan je. TAk payah kita nak berlawan-lawan cakap sebab benda tu takkan setel jugak.

Ok Contohnye…

“Wei, berapa kali KAk Bedah cakap yang kau tu memang idung kembang Peah!!”
Mesti korang jawab gini…

“ Ala, akak sedap je cakap saya idung kembang, padahal akak punye idung lagi kembang kot..bla bla blab la”
oh guys!! Please don't jawab camtu. Sebab akan menampakkan kita bodoh. So, better diam.
Alah, kalu diam makna kalah la..
oh tidak..tak semestiny adiam tu kalah.
actualy, kalau kita diam, mereka-mereka akan rasa sakit hati dan lastly mereka akan diam jugak..
SO???Sapae yang menang sekarang ni???
Op kos la kita, n bukan Kak Bedah or Pakcik Kordi dan lembu beliau..
hahaha..gelak sopan… ^_^


Sebagai kesimpulannya, kena la berhemah..

DIAM KAN JE KALU TAK PUAS HATI..NANATI DORANG AKAN DIAM JUGAK..

WE WILL WIN!!

2 comments:

teh o beng said...

pakcik kordi huk xtehey nyo..entry hebak nih..

Mrs | Mr. AniK said...

sy minat cte dlm ujang PAKCIK KORDI DAN LEMBU BELIAU..hahhahahahaha

Stress Dengan Umah Sewa

Salam. Aku sekarang sangat stress dengan owner umah sewa aku. Kronologi. Year 2014 Aku masuk umah tu dan agreed nk sewakan dengan har...